Vaststellingsovereenkomst

U heeft een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever. In het begin zit de schrik er goed in. U heeft onder druk misschien wel meteen uw handtekening gezet. U geeft hierdoor akkoord op uw ontslag. Alleen er spelen zich ineens duizenden vragen in uw hoofd af. Hoe moet het straks verder? Mag u bijvoorbeeld bij de concurrent solliciteren? Heeft u wel recht op een WW-uitkering? Als u een vaststellingsovereenkomst ontvangen heeft kan u het beste direct contact met ons opnemen. Onze jurist kijkt direct uw overeenkomst na en geeft u een advies mee. Het advies kan bijvoorbeeld zijn dat u beter geen akkoord kan geven op de overeenkomst. Wij kunnen bijvoorbeeld betere voorwaarden voor uw ontslag regelen. Meer informatie over de vaststellingsovereenkomst.

Wanneer behoud u wel uw WW-uitkering?

Een vaststellingsovereenkomst is niet meer dan een akkoord tussen de werknemer en werkgever over het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Het UWV kan dit zien als dat u zelf ontslag genomen heeft. U heeft dan geen recht op een WW-uitkering. Het is wel mogelijk om een overeenkomst aan te gaan waarbij u wel recht blijft houden op uw WW-uitkering. Het ligt eraan hoe de werkgever het beëindigen van uw contract precies geformuleerd heeft. Juristen kunnen controleren of alles correct is opgesteld en het wettelijke bedenktermijn is aangegaan. Als dit allemaal klopt heeft u gewoon recht op een WW-uitkering.

Opnemen van een concurrentiebeding

U moet straks op zoek naar ander werk en natuurlijk wilt u wel in dezelfde branche werkzaam blijven. U heeft tenslotte ervaring binnen deze branche. Alleen u mag volgens uw vaste aanstelling niet bij de concurrent solliciteren. Dit is natuurlijk belachelijk als u ontslagen bent. U heeft er niet voor gekozen om weg te gaan en naar de concurrent te gaan. Wij kunnen voor u regelen dat er in de overeenkomst wordt opgenomen dat u gewoon bij de concurrent mag solliciteren. Als het bedrijf het hier niet mee eens is moeten ze u maar in dienst houden. U heeft tenslotte weer een nieuwe baan nodig. Dit soort zaken denkt u waarschijnlijk zelf niet over na als u een overeenkomst in handen krijgt. U bent veel te druk met zorgen over de toekomst. Wij denken hier gelukkig wel over na en helpen u op weg naar een nieuwe baan in de toekomst. Daarnaast regelen wij een extra hoge transitievergoeding, zodat u extra geld achter de hand heeft voor tijdens uw zoektocht naar een nieuwe baan. Aarzel vooral niet en bel onze advocaat!